Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

print
email
ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Εκδοτικός Οίκος «Υδρόγειος»

Η Χρυσούλα Δημητρακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Σπουδές Human Resource Management και Public Relations με διατριβή στο Leadership Μanagement, επί ΜΒΑ στο Teesside University, Αγγλίας. Έγγαμος, μητέρα δύο παιδιών, διευθυντικό στέλεχος, ασχολείται με τον κλασικό αθλητισμό, ως αθλήτρια στα 10.000μ.(Αργυρό μετάλλιο στο Διεθνή Δρόμο Μεσσήνης 2005), διπλωματούχος, εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, χορεύει Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, στη Δώρα Στράτου.

Συγγραφέας και Ποιήτρια, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, από τα μαθητικά της χρόνια ασχολήθηκε με την ποίηση και αργότερα με υπόλοιπα είδη του πεζού λόγου. Το πρώτο της ποίημα δημοσιεύθηκε τη δεκαετία 1980.

Η πρώτη ποιητική συλλογή «Ποίηση» κυκλοφόρησε το 2005, περιέχοντας τρεις ενότητες, «Άνεμοι και θύελλες», «Κρήτη των Ονείρων» και «Θάλασσα της Ψυχής». Το πρώτο της μυθιστόρημα «Φρατζέσκα» κυκλοφόρησε το 2006 και το 2007 έγραψε τα κείμενα για το αφιέρωμα «Πόλη: Mνήμες-Θρύλοι» που παρουσιάσθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχει καταχωρηθεί International Biographical Association, στο American Biographical Institute, στον διεθνή κατάλογο S.Thomas-Cambridge Αγγλίας στο διεθνές ανθολόγιο της Ακαδημίας Μ. Μadhusudan καθώς και στην μεγάλη 24τομη εγκυκλοπαίδεια των Νεοελλήνων Λογοτεχνών, «Χάρη Πάτση».

Διακρίσεις : Χρυσό Μετάλλιο, λογοτεχνίας 2006, Διεθνών Βραβείων Ακαδημίας Μ.Madhusudan και του Πανεπιστημίου της Καλκούτας Ιαν.2007

Tίτλος τιμής S.Thomas-Αγγλίας, για τη διεθνή ποίηση Ιαν.2007

Χρυσό μετάλλιο τιμής «Βεργίνα» για την διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού στο Εξωτερικό από τον Πολιτιστικός οργανισμός «Καφενείο των Ιδεών» Απρ.2007. Βραβεία και διακρίσεις από το Βilingual Poetry Contest 2007 των ποιητών δύο γλωσσών, από το Κινέζικο Forum διεθνής ποίησης 2007,
από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, το Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας «Σικελιανά», την UNESCO, τον όμιλο λόγου και Τέχνης «Ξάστερον».
Δημοσιεύει, ποιήματα, δοκίμια και άρθρα στις εφημερίδες «Κρητική Επιθεώρηση», «Χανιώτικα Νέα», «Πατρίς» «Τόλμη» «Ελληνική Γνώμη» Dusseldorf, στα περιοδικά «Κρήτη», «Κρι-Κρι» σε ανθολόγια και σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.

Μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποιητών, της Ακαδημίας Αμερικάνικης Ποίησης, της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας, του Διεθνούς Forum Πολιτισμού και Ειρήνης, της UNESCO, του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Παγκρήτιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, της ομάδας «Ανοικτής Σκηνής Ποιητών, της Ένωσης Δημοσιογράφων Κρητικού Τύπου, του Ερυθρού Σταυρού, των Δρομέων του Κόσμου και πολιτιστικών συλλόγων.

Peace

Peace, supports the ends of the world,
humanity’s spirit the will,
like storm of the years, awakes the consciences,
in mountains and lowland, the roots grows deep,
full braches of life,
our world leave for the peace.

The olive’s the leaves and garlands of glory,
the duty is your spirit,
peace,
your values are based on stones,
eternal expectation,
the universe hope,
in peaceful of nation’s circle,
in circle of people,
where languages and colors are carved,
peace leads our future,
and keep our hopes live in earth.

Ειρήνη

Ειρήνη! Στηρίζεις τα άκρα του κόσμου,
μ’ ανθρώπους ανθίζεις τη γη,
το νου συστρατεύεις,
σαν θύελλα χρόνου, αφύπνισης έγνοια,
κοντά στα βουνά, στους κάμπους φυτρώνεις
και φτάνουν οι ρίζες βαθιά,
κλωνιά που κρατάνε καρπούς μεστωμένους,
στον κόσμο οι άνθρωποι, ποθούν,
Ειρήνη!

Τα φύλλα ελιάς, στεφάνια της δόξας,
ειρήνη,
το χρέος σ’ οργώνει βαθιά,
σε βράχους θεμέλια ειρήνης στηρίζεις,
αιώνια εκδοχή των μαχών,
παγκόσμια ελπίδα,
τον κύκλο μ’ ανθρώπους ανοίγεις,
στον κύκλο αυτό των εθνών,
ειρήνη,
τα χρώματα σμίγεις, τις γλώσσες σμιλεύεις,
ειρήνης ελπίδα, το μέλλον μας δείχνεις,
ειρήνης ελπίδα, μη πάψεις στη γη.

Έχει διαβαστεί 200 φορές
ΔΗΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Προηγούμενο άρθρο
ΔΗΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ...

Επισκεψιμότητα