Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Είμαστε Όλοι Αργοναύτες

print
email

Εκδοτικός Οίκος «Υδρόγειος»

«Αν δεν ξέρεις να αγαπάς, μάθε τουλάχιστον να μην πληγώνεις»

Ζούμε (λένε), στον Αιώνα της μοναξιάς. Ζούμε (ισχυρίζονται κάποιοι άλλοι), στα «πέτρινα χρόνια» της ισοπέδωσης των πάντων. Οι διαπιστώσεις αυτές διατυπώνονται σ’ εκείνες τις κοινωνίες όπου δεν υπάρχει ισχυρός σύνδεσμος με την παράδοση. Εκεί όπου δεν υπάρχει γειτονιά, οικογένεια, παιδεία.

Ο πολιτισμός δεν είναι λογική ούτε souvenir. Είναι ψυχή, είναι τρόπος καθημερινής ζωής.

Για να επιβιώσουμε σ’ αυτόν τον κόσμο πρέπει να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους στους οποίους να βασιζόμαστε, να συζητάμε μαζί τους τα όνειρά μας, τις ανάγκες μας τους φόβους μας. Μπορούμε όμως ν’ αλλάξουμε τον κόσμο;
Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο με τρεις τουλάχιστον τρόπους. Ο ένας είναι η πολιτική. Ο άλλος η έξοδος των Ελληνικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Ο τρίτος (όπου ανήκουμε εμείς) είναι ο πολιτισμός.

Η «Αργώ» είναι το νοητό καράβι που θα μας ταξιδεύει στις εκδηλώσεις μας. «Αργοναύτες» όλοι εσείς και όλοι εμείς στης ποίησης το ταξίδι.

Ο Πλάτων έλεγε ότι οι Έλληνες "ό,τι πήραν από τους ξένους το έκαναν αγνώριστο με το πνεύμα τους". Εμείς συνεχίζουμε. Δύναμή μας όλοι εσείς, ο πνευματικός πλούτος της χώρας μας. Όλοι εσείς που συμμετέχετε στις εκδόσεις και τις εκδηλώσεις μας. Οι ποιήτριες και οι Ποιητές, οι λογοτέχνες, οι στιχουργοί μας και οι μουσικοί μας, όλοι εσείς και όλοι εμείς, υπηρέτες του ίδιου αγαθού. Του πολιτισμού μας.

Έχει διαβαστεί 924 φορές

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ...

Επισκεψιμότητα