Εκδόσεις




-Βιβλίων

-Εφημερίδων

-Περιοδικών

-Παραμυθιών

-Εγκυκλοπαίδειας



Slick slider

Εκδόσεις «Υδρόγειος»

Η ποίηση είναι ζωγραφική ομιλούσα και η ζωγραφική είναι ποίηση σιωπηλή. (Σιμωνίδης ο Κείος 556-468)

Δραστηριότητες




-Μελοποίηση ποιημάτων

-video-clip's

-Φεστιβάλ ποίησης

-Οργάνωση εκδηλώσεων

-Παρουσιάσεις βιβλίων



Δεν αξίζει να ζει κανείς αν δεν αφήνει πίσω του
χνάρια πολιτισμού με την περπατησιά του

Αναζήτηση Ελλήνων ποιητών
Αναζήτηση ξενόγλωσσων ποιητών
England France Hellas Italy Germany
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί μια ποιήτρια ή ένας ποιητής ή ένας λογοτέχνης εκδίδει βιβλίο;

Η έκδοση ενός βιβλίου, δεν είναι θέμα οικονομικό αλλά φιλοσοφικό. Ποιά είμαι; ποιός είμαι; γιατί γράφω και τι θέλω να κάνω με τη γραφή μου; σε ποιόν ή ποιούς απευθύνομαι και γιατί; Ποια μηνύματα θέλω να στείλω στους συνανθρώπους μου; Γράφω για μια μόνο φορά για την «τιμή των όπλων» κι επειδή έτσι μου αρέσει ή είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω επειδή η γραφή με εκφράζει και με ηρεμεί; Ποιος είναι ο σκοπός μου από την διάθεση των βιβλίων αλλά και που θα τα διαθέσω; Ο σκοπός μου είναι να κερδίσω χρήματα ή να βγάλω από τα βάθη της ψυχής μου και τα φυλλοκάρδια της καρδιάς μου τα συναισθήματά μου, τις εμπειρίες και την φιλοσοφία μου; Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσετε στον εαυτό σας πριν ακόμη σκεφτείτε να προχωρήσετε σε έκδοση βιβλίου. Συμβουλευτείτε μας info@idrogios.gr
Αν μετά τις απαντήσεις σας στα παραπάνω ερωτήματα η απόφασής σας είναι να προχωρήσετε τότε θα εξετάσετε το οικονομικό θέμα και το θέμα της διάθεσής τους. Οι καιροί άλλαξαν. Ό,τι γνωρίζατε για την πώληση των βιβλίων δεν υπάρχει πια και δεν θα επιστρέψει. Αν θέλετε να εξασφαλίσετε την πώληση των βιβλίων σας θα πρέπει να έχετε ή να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για την αναγνωρισιμότητά σας και να εφαρμόσετε με έναν καλό εκδότη ένα προσωπικό πρόγραμμα. Με δωρεάν υποσχέσεις δεν γίνεται τίποτα.

Θεσσαλονίκη (η πόλη μας)

Η πρωτεύουσα των Βαλκανίων,
η συμπρωτεύουσα της Ελλάδος, η πόλη μας.

Η ίδρυση της Θεσσαλονίκης, 316/315 π.Χ
Η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, στο εσωτερικό τόξο του Θερμαϊκού, είχε κατοικηθεί από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια. Αναφερόμενος στο χώρο αυτό ο καθηγητής Γιώργος Χουρμουζιάδης γράφει: «Μια ανοιχτή πεδιάδα με πλούσια χώματα, που κατέβαιναν με την διάβρωση από τα γύρω βουνά, δάση περιορισμένα στην γύρω ημιορεινή ζώνη, σχιστολιθικά πετρώματα, που αποτελούσαν την κύρια γεωλογική βάση, ταράτσες από κοκκινοχώματα, διαμορφωμένες ήδη από την περίοδο του Πλειστόκαινου και μια έντονη παρουσία της θάλασσας βαθιά μέσα στην καρδιά της πεδιάδας αυτής, αποτελούσαν το τοπίο όπου ιδρύθηκαν οι προϊστορικοί οικισμοί της Θεσσαλονίκης».

Οι παλαιότεροι από τους προϊστορικούς αυτούς οικισμούς, ίχνη των οποίων βρέθηκαν σε πολλά σημεία της περιοχής, χρονολογούνται στην ύστερη - νεολιθική εποχή, γύρω στα τέλη της 4ης χιλιετίας π.Χ. και από τους πιο γνωστούς είναι ο προϊστορικός οικισμός της Τούμπας Θεσσαλονίκης, όπου έχουν γίνει και οι συστηματικότερες ανασκαφές. Ο χώρος αυτός και οι γύρω περιοχές συνέχισαν να κατοικούνται χωρίς διακοπές στους αιώνες που ακολούθησαν, όπως δείχνουν τα ευρήματα. Αργότερα, στα ιστορικά πια χρόνια, οι οικισμοί γίνονται γνωστοί με τις ονομασίες τους, ενώ σήμερα έχει προσδιοριστεί και η θέση ορισμένων από αυτούς. Από τους πιο γνωστούς: η Αίνεια, η Σίνδος, η Χαλάστρα, η Θέρμη, ο Κισσός κ.α. Σ’ ένα σημείο, λοιπόν, αυτής της περιοχής, στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου, ίδρυσε τη Θεσσαλονίκη ο Κάσσανδρος, πριν ακόμη αυτοπροσδιοριστεί βασιλιάς του Μακεδονικού κράτους.

Είναι γνωστές οι διαμάχες που ξέσπασαν μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου ανάμεσα στους «διαδόχους». Στους ταραγμένους εκείνους καιρούς (τέλη του 4ου αιώνα π.Χ.), που σηματοδοτούν την αρχή της Ελληνιστικής εποχής, θα αναδειχθεί και ο Κάσσανδρος, γιος του στρατηγού Αντίπατρου, που τον είχε αφήσει ο Μ. Αλέξανδρος «επιμελητή» του μακεδονικού κράτους, όταν ξεκινούσε για την εκστρατεία του στην Μ. Ασία. Μετά τον θάνατο και του Αντίπατρου, ο φιλόδοξος και σκληρός Κάσσανδρος βρέθηκε στην ανάγκη να αγωνίζεται σχεδόν διαρκώς για να κερδίσει, στην αρχή και να διατηρήσει στην συνέχεια την ηγεμονία της Μακεδονίας. Στον αγώνα του για την κατάκτηση της εξουσίας θα συγκρουστεί και με την επίσης φιλόδοξη, μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, την Ολυμπιάδα, τον στρατό της οποίας θα νικήσει σε μια μάχη κοντά στην Πύδνα, ενώ την ίδια θα την εκτελέσει το 318 π.Χ. Για να αμβλύνει την έντονη δυσαρέσκεια που δημιούργησε στους Μακεδόνες αυτή του η ενέργεια, αλλά και για να συνδεθεί με συγγενικούς δεσμούς με τον μακεδονικό βασιλικό οίκο, ο Κάσσανδρος πήρε γυναίκα του, το 316 π.Χ., τη Θεσσαλονίκη, κόρη του Φιλίππου Β’ από την Θεσσαλή γυναίκα του Νικησίπολη και ετεροθαλή αδερφή του Μ. Αλεξάνδρου.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ



(2024. Έτος ορόσημο για τα ελληνικά γράμματα: Εκατό επιλογές των πιο αξιόλογων ποιητών, συγγραφέων και καλλιτεχνών στην Ελλάδα σήμερα)


Βιολογικά και παραδοσιακά του ελληνικού χωριού προϊόντα (αποστολές στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες του κόσμου) -

Organic and traditional Greek village products (shipments to Greece and to all countries of the world)

μάθετε περισσότερα...